mandag den 13. maj 2013

Salat med asparges svøbt i mager skinke

Det er vigtigt at spise sundt og varieret. Derfor forsøger jeg altid at spise så godt som overhovedet muligt. Denne salat er sund og meget meget lækker! Grønne asparges er sprøde, og de er super lækre i en sommersalat. Denne ret er perfekt til en travl hverdag eller en skøn sommerdag. 


Salat med asparges svøbt i mager skinke (1 pers.)
Ingredienser asparges i svøb: 
4-6 friske asparges
1 stykke serano skinke (eller en billigere løsning: mildt røget ekstra mager skinke)

Ingredienser salaten:
1 par salatblade
2 tomater
½ æble

Ingredienser dressing:
½ spsk citron saft
1 spsk vand
1 knsp sukker
1 knsp salt



Fremgangsmåde: 
- tænd ovn på 200 graders varmluft 
- vask aspargesene og skær/bræk den hårde ende af 
- rul skinken omkring aspargesen, og læg dem på en bageplade (hvis der er ekstra skinke tilovers, kan det også lægges på bagepladen - dette bliver lækkert sprødt!) 
- bag aspargesene i ca. 12-15 min
- imens skæres salat, tomater og æble ud, og dressingen blandes, hvorefter den kommes over salaten 
- server aspargesene fint over salaten, og server med det sammen mens aspargesene er varme 


Bettina

2 kommentarer:

  1. Jeg elsker asparges med serrano, det smager bare af sommer!

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det gør vi også! Det er super lækkert! En perfekt ret til dejlige sommer dage, kh Charlotte og Bettina

      Slet