Ingredienser:
1,5 dl fløde
2,5 dl letmælk eller sødmælk
20-30 store mynteblade
80 g sukker
4 æggeblommer
1 lille håndfuld chokoladeknapper (grofthakket)
- Varm mælk og fløde i en lille kasserolle
- Vask myntebladene og hak dem groft
- Når flødemassen er tæt på kogepunktet, tilsættes myntebladene
- Lad stå i 30 minutter
- Si herefter massen, kom den tilbage i kasserollen og varm den igen op til tæt på kogepunktet
- Imens piskes æggeblomme og den resterende halvdel af sukkeret let i en skål (skal ikke piskes hvid, bare piskes lyst)
- Når fløde-massen er lige under kogepunktet hældes den i skålen med æggesnapsen i en tynd stråle mens der piskes hurtigt
- Herefter hældes massen tilbage i kasserollen og varmes op til 83 grader (kig i fremgangsmåden her hvis du ikke gider/kan bruge et termometer) mens der piskes
- Når massen er tyknet, køles den hurtigt ned over is/vandbad
- Herefter køres massen på en ismaskine
Charlotte
Ingen kommentarer:
Send en kommentar