søndag den 28. september 2014

Dadel-chokoladekage uden tilsat mel og sukker

Kager uden tilsat mel og sukker er blevet ret så populære. Jeg er fan af begge slags kager - nogen gange er der brug for en kage fyldt med sukker, smør og mel, men andre gange er det mindst lige så lækkert med en kage uden sukker, smør og mel. Sundere kager skal dog smage godt, så det er ikke ligegyldigt hvilken opskrift man bruger. Denne opskrift giver en virkelig lækker chokoladekage uden tilsat sukker og mel :-)


Dadel-chokoladekage uden tilsat mel og sukker
Ingredienser:
300 g stenfri dadler
1 overmoden banan
3 æg
4 spsk flydende kokosolie (varm det evt. op i mikrobølgeovn)
1 dl meget stærk kaffe
2 tsk vanilje ekstrat
60 g kako pulver
1 tsk bagepulver
70 g fintmalet kokos mel


Fremgangsmåde:
  • Tænd ovn på 175 grader
  • Hak dadlerne i mindre stykker, og kom dem i en blender/minihakker og kør til det har konsistens som puré
  • Tilsæt dernæst bananen i blenderen 
  • Kom dadel-banan massen i en skål og tilsæt æg, kokosolie, kaffe og vanilje ekstrakt og rør dejen godt
  • Tilsæt kakao, bagepulver og kokosmel
  • Rør dejen godt sammen, så der ingen klumper er
  • Kom dejen i en form beklædt med bagepapir 
  • Bag i ca. 35 min
  • Når kagen er afkølet kan den dekoreres (her har jeg tilføjet denne sunde frosting)

Bettina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar