mandag den 23. november 2015

Jødekager

I denne weekend havde jeg en bage-julesmåkager-dag med en veninde, hvor vi bagte kæmpe portioner af verdens bedste vaniljekranseverdens bedste pebernødder og så prøvede vi for første gang at lave jødekager. Disse jødekager blev dog også super gode, så her kommer opskriften. Da det sneede i går, fik jeg lige taget disse billeder, så der også kom lidt julestemning med på billederne, for julepynten er stadig ikke fundet frem ;-)


Jødekager (inspiration: valdemarsro, ca. 25-30 stk.)
Ingredienser kager:
150 g mel
125 g smør
70 g sukker
1/2 æg
1 knivspids hjortetaksalt

Ingredienser pynt:
½ sammenpisket æg
2 spsk sukker
1 spsk stødt kanel


Fremgangsmåde:
  • Bland mel, sukker og hjortetaksalt godt sammen
  • Skær smøret i små tern og tilføj det til melblandingen
  • Smuldr blandingen godt sammen til det har konsistens som fint revet ost (brug evt. en røremaskine)
  • Saml hurtigt dejen med et halvt sammenpisket æg (resten af ægget gemmes til pensling)
  • Form dejen til en rulle, der har en diameter på ca. 5-6 cm 
  • Rul et stykke bagepapir omkring dejen, og kom den i fryseren i mindst en halv time 
  • Skær nu tynde småkager af dejen, som lægges på en bageplade med bagepapir
  • Pensl jødekagerne med resten af det sammenpiskede æg og drys med kanelsukker 
  • Bag herefter jødekagerne i ovn ved 180 grader varmluft i ca. 5-7 minutter (de skal ikke tage for meget farve, kun være let lysebrune)




Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar