onsdag den 3. december 2014

Verdens bedste panna cotta med hindbærcoulis og karamelliseret hvid chokolade

Denne panna cotta er syndig og lækker, og den er nok den nemmeste dessert med virkelig meget wow-faktor, jeg nogensinde har prøvet at lave! :-) Panna cottaen blev lavet som dessert, da min kærestes 25-års fødselsdag blev fejret med et overdådigt sushi-bord ved mine svigerforældre. Jeg havde aldrig smagt panna cotta før, men min svigermor, der er virkelig god til at lave mad, fortalte mig, at en panna cotta endelig ikke må blive for fast og for sød. Dette udelukker altså de fleste panna cotta opskrifter, så hvis man vil have den ultimative panna cotta, så er det altså den her opskrift, man skal bruge :-) Alle børn og voksne var vilde med panna cottaen, og de ekstra glas, jeg havde lavet blev også spist rub og stub!

Tip: se her hvordan man får en fin vanille-prikket panna cotta i stedet for at vanillekornene lægger sig på bunden af glasset :-)


Verdens bedste panna cotta med hindbærcoulis og karamelliseret hvid chokolade (6 personer, inspiration panna cotta: italienskgastronomi, inspiration hindbær coulis: anna-mad)
Ingredienser panna cotta:
4,5 dl fløde
0,5 dl sødmælk
40g sukker
0,5-1 vaniljestang (jeg brugte 2 stk til en portion til 18 personer)
skal fra 0,5-1 citron, kun det gule (jeg brugte 2 stk til en portion til 18 personer)
2-2,5 blad husblas (kun 2 blade hvis den skal stå natten over)

Ingredienser hindbærcoulis:
100 g frosne hindbær
1-2 spsk sukker

Pynt: karamelliseret hvid chokolade


Fremgangsmåde:
  • Flæk vanillestangen på midten og skrap vanillekornene ud med spidsen af en urtekniv
  • Hæld lidt af sukkeret på skærebrættet og gnid vanillekornene ud i sukkeret med en kniv, så kornene fordeler sig i sukkeret
  • Riv citronskal med et groft rivejern eller med en kartoffelskræller (der skal så lidt af det hvide med som muligt!)
  • Hæld fløde, mælk, sukker, den flækkede vanillestang, vanillekorn og citronskal op i en gryde og varm op til lige under kogepunktet
  • Lige inden fløden koger, tages den af varmen
  • I mens lægges husblasen i rigeligt koldt vand i ca. 10 min
  • Tag herefter husblasen op af vandet, og pres den let fri for væde
  • Tilsæt husblasen til den varme blanding og pisk den godt ud
  • Sigt det hele igennem en fin si ned i en skål
  • Hvis man som mig synes, at en vanille-prikket panna cotta er flotteste, så stilles massen på køl (rør jævnligt!) i en skål indtil den har konsistens som letpisket flødeskum
  • Når massen efter 2-3 timer i køleskab har konsistens som letpisket flødeskum, hældes den på seks portionsglas med ca. 0,8 dl i hvert glas
  • Stil portionsglassene tilbage i køleskabet i 2-3 timer og lad den sætte sig helt
  • Hvis man er ligeglad med at alle vanillekornene lægger sig i bunden af glasset, kan man bare hælde den varme masse i glas og sætte glassene i køleskab i 4-6 timer dvs direkte fra gryden lige efter massen er blevet siet
  • For at lave hindbærcoulisen, brings de frosne hindbær med sukker i koge i et par minutter til sukkeret er opløst
  • Lad denne hindbærcoulis køle helt af i køleskab
  • Lige inden servering fordeles 2-3 spsk hindbærcoulis oven på hvert glas
  • Pynt med grofthakket karamelliseret hvid chokolade






Charlotte

4 kommentarer:

  1. Mums hvor ser den lækker ud! Jeg kunne sagtens forestille mig, at det smager endnu bedre med karamelliseret hvid chokolade på toppen ;)
    God weekend!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja panna cotta smager virkelig lækkert, og den karamelliserede hvide chokolade på toppen var et hit :-)
      God søndag til dig!
      - Charlotte

      Slet
  2. Hej, skal til at prøve at lave din panna cotta :). Et spørgsmål: der står 450 dl fløde og 50 dl sødmælk. Går ud fra, at det er 4,5 dl fløde og 0,5 dl sødmælk? Glæder mig til at smage panna cotta'en :). Mvh. Randi

    SvarSlet
    Svar
    1. Uha ja det er en fejl, der skal stå 4,5 dl og 0,5 dl, det er rettet nu, tak. Jeg håber du kan lide panna cotta'en, det er en så lækker (og så nem) dessert :)
      - Charlotte

      Slet