fredag den 30. august 2013

Hvidløgs-krydder "pull-apart" brød

Dette "pull-apart" brød er sååå lækkert! Dog er det totalt syndigt og rimlig usundt, som meget af maden er her i Australien. Men jeg synes simpelhen, jeg ville dele denne opskrift med jer alligevel! Dette brød passer perfekt til alle madretter som tilbehør. Hernede spiser de det også bare som snack i løbet af dagen. Dette brød er virkelig godt! Super blødt i midten, men så sprødt på ydersiden! Og smørret giver lige prikken over i'et i lækkerhed! :-)


Hvidløgs-krydder "pull-apart" brød
Ingredienser dej: 
450 lunkent vand
40 g gær
2 spsk salt
750 hvedemel (450 g kan erstattes af fx spelt mel)
100 g olivenolie

Ingredienser hvidløgs-krydderssmør: 
250 g smør
3 fed hvidløg
frisk dild
frisk persille
frisk basilikum


Fremgangsmåde: 
- vand, salt, gær, mel og olie blandes i en skål og der røres godt til det er en fast dej
- lad dejen hæve i ca. 1 time (indtil dejen har fordoblet sig)
- imens laves smørret (der kan evt bare benyttes færdiglavet krydder eller hvidløgssmør eller begge dele)
- smør: hak alle krydderurterne i en minihakker eller ligende og bland det med smørret
- tænd ovnen på 180 grader varmluft
- smør en springfrom ca. 24 cm. ind i smør eller olie
- slå dejen ned
- rul den ud til en rektangel, som er ca. 5 cm tyk
- skær dejen ud i 4-5 lange strimler
- smør smørret på strimlerne og fold strimlerne som en mussetrappe
- denne mussetrappe kommes ned i springformen
- dette gentages således at springformen ender med at blive fyldt hele op
- slutteligt smøres lidt smør på toppen af dejen, og brødet bages i ovnen i ca. 40-45 min. eller til den er let gyldent på toppen
- lad brøddet køle af i ca. 5 min. inden servering




Bettina

2 kommentarer:

  1. Utroligt flot brød... det bliver jeg da vist nød til at afprøve. Lyder jo bestemt også lækkert ;-D

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det er et utroligt flot brød! Og ja jeg kan helt klart anbefale dette brød, det er perfekt til de fleste aftensmads retter osv! :-)
      Hilsen Bettina

      Slet